Meerjarenonderhoudsbegrotingen en kwaliteitsafspraken

Vastgoed-
management

icon-technisch-beheer

Door Woonscan uw meerjarenonderhoudsbegrotingen te laten maken, weet u exact wat u de komende jaren aan onderhoudskosten kunt verwachten. Op uw verzoek maken we ook kwaliteitsafspraken met uw ketenpartners en monitoren we dat het onderhoud volgens deze kwaliteitsafspraken wordt uitgevoerd.

NEN 2767 basis voor meerjarenonderhoudsbegroting

Aan de basis van onze meerjarenonderhoudsbegrotingen ligt het uitvoeren van een conditiemeting. Dit doen wij volgens de NEN 2767. Deze nul-meting vormt de basis voor onze kosteninschatting voor het onderhoud van de komende jaren.

Onderhoudsbegroting voor pand, vaste inrichting en installaties

De meerjarenonderhoudsbegrotingen die we bij Woonscan opstellen omvatten al het onderhoud dat u kunt verwachten. We kijken naar de constructie, de daken, de gevels en het terrein. Ook nemen we de vaste inrichting mee, zoals keukenblokken en ander timmerwerk én natuurlijk de gebouwgebonden installaties.

Duurzame onderhoudsbegroting

Bij voorkeur kijken we bij het opstellen van de meerjarenonderhoudsbegroting ook naar energie- en veiligheidsmaatregelen die u kunt inpassen in uw onderhoudsbudget. Wanneer kozijnen aan vervanging toe zijn, nemen we bijvoorbeeld mee wat de extra investering is wanneer u extra isolerend glas plaatst. Datzelfde doen we bij het vervangen van installaties of het vernieuwen van leidingwerk.

Vastleggen kwaliteitsafspraken onderhoud met ketenpartners

Bij Woonscan hebben we een systematiek ontwikkeld op basis waarvan we – namens u – duidelijke kwaliteitsafspraken kunnen maken met uw ketenpartners. Dit geeft nog meer inzicht in de meerjarenonderhoudsbegroting én de kwaliteit die uw onderhoudspartijen de komende jaren bieden. Hierdoor kunt u de kwaliteit van uw vastgoed de komende jaren op eenzelfde niveau houden, maar zeker ook verbeteren. U kunt nu dus al inspelen op eisen die in de toekomst aan uw vastgoed worden gesteld.

Monitoren van meerjarig onderhoud en kwaliteitsafspraken

Vanuit Woonscan kunnen we de staat van het onderhoud en de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden voor u blijven monitoren. Op die manier bent u geheel ontzorgt als het gaat om het onderhoud en het verbeteren van uw gebouwen.

Actief in onder meer zorgsector en voor woningcorporaties

Onze manier van werken bij het maken van meerjarenonderhoudsbegrotingen en kwaliteitsafspraken, voeren we veel uit voor woningcorporaties en in de zorgsector. Deze organisaties kunnen zich hierdoor op hun kernactiviteiten richten, terwijl ze ervan verzekerd zijn dat hun gebouwen aan alle – toekomstige – kwaliteitseisen blijven voldoen.

Stel uw vraag

Wilt u meer weten over conditiemetingen of hebt u een vraag over uw pand? Stel uw vraag vrijblijvend aan onze experts.