Eerste paal Colpende Middelstum

28 oktober 2013
28 oktober 2013

Maandag 9 september is officieel een start gemaakt met de bouw van de woningen aan het Colpende in Middelstum. Een bijzonder project dat bestaat uit 25 appartementen aan de rand van Middelstum.

Dit plan is in samenwerking met zorgroep De Zijlen ontwikkeld en wat het zo bijzonder maakt is de combinatie van zorg en wonen. In april 2011 hebben Hetty de With, bestuurder van De Zijlen en Rinze Kramer, directeur bestuurder van Wierden en Borgen, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het project Colpende. In dit project worden vijftien seniorenappartementen in de sociale huursector gerealiseerd. Daarnaast worden er twaalf appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking gebouwd en in beheer genomen door De Zijlen.

Seniorenappartementen

De bouwplannen zijn met zorg tot stand gekomen. Tijdens de bouwplanprocedure zijn de op- en  aanmerkingen van toekomstige huurders, Gemeente en Provincie meegenomen in het definitieve nieuwbouwplan. Martini Architecten gaf het appartementencomplex vorm met een knipoog naar de oude Groningse Borgen waardoor de woningen uitstekend passen bij de uitstraling van het dorp. Hierdoor zijn alle betrokken partijen ervan overtuigd dat aan de rand van Middelstum een appartementencomplex van hoge kwaliteit wordt gerealiseerd.

De verhuur van de seniorenappartementen zal starten in oktober. De verwachting is dat het complex in de tweede helft van 2014 wordt opgeleverd.