Dimence Subsidieaanvraag Monument Bagijnenstraat Deventer

21 december 2015
21 december 2015

Dimence

Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg voor iedereen in Oost-Nederland. Ruim 2400 medewerkers werken dagelijks vanuit ruim 60 locaties voor in totaal 30.000 cliënten en patiënten per jaar. Woonscan adviseert Dimence al vele jaren op het gebied van vastgoed.

Karakteristiek

Onlangs heeft Dimence aan Woonscan gevraagd hun te ondersteunen betreffende het aanvragen van de BRIM subsidies voor een van haar panden aan de Bagijnenstraat 56 te Deventer. Dit karakteristieke gebouw in de binnenstad van Deventer staat ook wel bekend als het St. Elisabethgasthuis en was voorheen het ziekenhuis van Deventer. De oorspronkelijke fundamenten van dit gebouw gaan terug tot rond het jaar 1470. In zijn huidige vorm zijn diverse bouwkundige elementen echter terug te voeren op een oorsprong vanaf 1772.

Inspectie

Een gedegen inspectie en onderbouwing van de monumentale waarde plus de technische staat van de elementen is, voor zowel het behoud van de historische waarde als het behoud van de functionaliteit, erg belangrijk. Woonscan voert een uitgebreide inspectie uit en stelt een zorgvuldig en gedetailleerd rapport en meerjarenonderhoudsbegroting op.

Martijn Huizenga, manager vastgoedbeheer

afb-12