Communicatie als kernwaarde

30 maart 2020
30 maart 2020

Goed advies telt pas als het ook begrijpelijk is

 

Als Directeur is Paul Smilde verantwoordelijk voor de invulling van het beleid en de werkwijze van Woonscan. Hij is ervan overtuigd dat een goede benadering van laatstgenoemde in de praktijk vaak het verschil maakt voor opdrachtgevers.

“Als allround dienstverlener voor bestaand vastgoed beleven wij een interessante periode vol nieuwe ontwikkelingen. In het hele land zien wij dat met name woningcorporaties volop bezig zijn met een herinventarisatie van hun bestaand vastgoed. Het thema duurzaamheid speelt hierbij de hoofdrol. Hoe gaan we om met verduurzaming van bestaand vastgoed? Dit vraagt om een verdiepingsslag op het gebied van zowel advies, onderhoud als beheer. Als Woonscan zijn wij gespecialiseerd in bestaand vastgoed. Er is niks duurzamer dan het gebruik maken van bestaande kwaliteit. Ons uitgebreide dienstenpakket met Vastgoedmanagement, Energieadvies, Legionallabeheer en VvE Beheer komt hierdoor steeds beter tot zijn recht. We merken in de praktijk steeds vaker dat de expertises kunnen profiteren van elkaars specialisaties.”

 

Communicatie als kernwaarde

 

“Maar, de échte kracht van Woonscan schuilt in onze medewerkers. Daar ben ik van overtuigd. Daarmee doel ik niet alleen op hun kennis van zaken, maar vooral ook op de manier waarop ze dat in de praktijk brengen. Bij Woonscan moeten medewerkers niet alleen in staat zijn om goed advies te geven. Ik vind het ontzettend belangrijk dat dit ook gebeurt op een manier die begrijpelijk en prettig is voor een opdrachtgever. Dat geeft hen de mogelijkheid om gericht actie te ondernemen op ons advies, ook als ze zelf niet per definitie de juiste technische kennis in huis hebben. In een ver verleden werd ik er zelf door een collega op gewezen, dat ik te veel in vaktermen praatte. Ik had het toen over “het vervangen van HWA’s”. Waarop zij zei; “Paul, zeg nou gewoon dat het regenpijpen zijn”. Dat is me altijd bijgebleven. Op een juiste manier communiceren is vandaag de dag zeker een van de kernwaarden van Woonscan. Onze kennis van zaken zie ik als de basis voor succes, maar ons onderscheidend vermogen halen we uit de manier waarop wij communiceren.”

Woonscan levert innovatieve dienstverlening op het gebied van onroerend goed. U kunt bij ons terecht voor allround expertise op het gebied van Vastgoedmanagement, Energieadvies, VvE Beheer en Legionellabeheer.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zijn u graag van dienst.