Nieuwe woonvoorziening voor Visio in Hoogeveen opgeleverd

7 oktober 2013
7 oktober 2013

Directievoering en toezicht uitgevoerd door Woonscan.

In juni vorig jaar is de bouw gestart van een nieuwe woonvoorziening van Koninklijke Visio aan de Dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen. Op deze locatie gaan 37 cliënten met een visuele en verstandelijke beperking wonen. Op 2 oktober 2013 is het gebouw door Woonscan opgeleverd. Vanaf 6 november start de verhuizing van de toekomstige bewoners.

Het gebouw is ontworpen door Wim Harms architecten uit Veendam en gebouwd door HuneBouw Hoogeveen. Het pand bestaat uit vier woonlagen met kantoorruimte voor Visio en 37 woonruimtes. Deze hebben een oppervlakte van ongeveer 40m2, een woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer met toilet. Verder zijn er gezamenlijke binnen- en buitenbergingen en is het pand voorzien van een lift. Op het dak zijn veertien zonnecollectoren geplaatst. Dit is zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend voor de nieuwe huurder.

Woonconcept

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, wil cliënten toekomstbestendige huisvesting bieden die voldoet aan de eisen van deze tijd. De nieuwbouw komt tegemoet aan de woonwensen van de nieuwe bewoners. Ze krijgen een eigen woonruime voor hun privacy, maar wonen wel onder één dak (vanwege de versterking van sociale contacten). Daarnaast is er extra aandacht voor verlichting en inrichting. Scherpe contrasten door middel van verlichting kunnen het verschil maken tussen wel of niet zelfstandig je weg kunnen vinden. Goede verlichting maakt het verschil wel of niet zelf een boek kunnen lezen of met een hobby bezig kunnen zijn. Visio huurt het pand van Woonconcept.